Exportvee

Sinds 1997 zijn wij actief in de export van dragende en afgekalfde vaarzen.  Daarnaast hebben wij regelmatig veestapels van bedrijfsbeëindigingen geëxporteerd naar lidstaten van de EU.

We zijn trots op onze afnemers in met name Engeland en Italië die eraan hebben bijgedragen, dat de export van Nederlands fokvee toch doorgang kon vinden ondanks veterinaire belemmeringen zoals bijvoorbeeld blauwtong. In de praktijk zien we dat Nederlandse vaarzen in het buitenland beter presteren qua productie en duurzaamheid. De export van fokvee draagt positief bij aan de prijsvorming van fokvee en dus ook aan de post omzet en aanwas van Nederlandse melkveehouders.

De Keizer Vee hecht veel belang aan kwaliteit en dierenwelzijn. Transport van fokvee naar het buitenland vindt altijd plaats met een cattlecruiser (zie bedrijfsfilm). Daarnaast is de Keizer Vee actief lid van Veepro (www.veepro.nl). Veepro is de Nederlandse vereniging van exporteurs, die op een positieve manier de export van Nederlands fokvee promoot.

Doordat het hele exporttraject in eigen beheer plaats vindt, is een grote slagvaardigheid bereikt wat betreft prijsvorming, kosten en administratieve afhandeling. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om snel op veranderende marktontwikkelingen in te spelen.

Onderstaande bedrijfsfilm is een impressie van onze werkzaamheden met betrekking tot exportvee.

 

 

Nieuwsberichten


De Keizer Vee op RMV Gorinchem van 23 t/m 25 nov

16-november-2021 om 10:00

De Keizer Vee staat dit jaar op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem!


Naar het nieuwsoverzicht >>

Maak kennis met de mensen van De Keizer Vee... Lees verder >>

Referenties


Gretha van den Berg

De Keizer Vee, altijd zeer correct...SUPER! Dezelfde dag de slachtgegevens nog op de mail, de dag erna de afrekening en binnen een week je geld ontvangen. Beter kan het toch niet!

"De Keizer Vee, altijd zeer correct...SUPER! Dezelfde dag de slachtgegevens nog op de mail, de dag erna de afrekening en binnen een week je geld ontvangen. Beter kan het toch niet!"


Matthew Cobden

In twee jaar tijd samen met De Keizer Vee ruim 800 vaarzen verkocht in Engeland aan tevreden afnemers!

"In twee jaar tijd samen met De Keizer Vee ruim 800 vaarzen verkocht in Engeland aan tevreden afnemers!"


Jan & Hermineke Vonk

<font>Al jaren verzorgt De Keizer Vee de verkoop van ons fok- en slachtvee. Correcte afhandeling en een goede prijs die vlot betaald wordt zijn hierbij vanzelfsprekend. Onlangs heeft de Keizer vee ook de aankoop van enkele vaarzen voor ons verzorgd. Ons vertrouwen was zo groot dat we ze ongezien gekocht hebben…. Terecht vertrouwen is gebleken.</font>

"Al jaren verzorgt De Keizer Vee de verkoop van ons fok- en slachtvee. Correcte afhandeling en een goede prijs die vlot betaald wordt zijn hierbij vanzelfsprekend. Onlangs heeft de Keizer vee ook de aankoop van enkele vaarzen voor ons verzorgd. Ons vertrouwen was zo groot dat we ze ongezien gekocht hebben…. Terecht vertrouwen is gebleken."

Certificaten
NBHV CCV Skal bio controle