Exportvee

Sinds 1997 zijn wij actief in de export van dragende en afgekalfde vaarzen.  Daarnaast hebben wij regelmatig veestapels van bedrijfsbeëindigingen geëxporteerd naar lidstaten van de EU.

We zijn trots op onze afnemers in met name Engeland en Italië die eraan hebben bijgedragen, dat de export van Nederlands fokvee toch doorgang kon vinden ondanks veterinaire belemmeringen zoals bijvoorbeeld blauwtong. In de praktijk zien we dat Nederlandse vaarzen in het buitenland beter presteren qua productie en duurzaamheid. De export van fokvee draagt positief bij aan de prijsvorming van fokvee en dus ook aan de post omzet en aanwas van Nederlandse melkveehouders.

De Keizer Vee hecht veel belang aan kwaliteit en dierenwelzijn. Transport van fokvee naar het buitenland vindt altijd plaats met een cattlecruiser (zie bedrijfsfilm). Daarnaast is de Keizer Vee actief lid van Veepro (www.veepro.nl). Veepro is de Nederlandse vereniging van exporteurs, die op een positieve manier de export van Nederlands fokvee promoot.

Doordat het hele exporttraject in eigen beheer plaats vindt, is een grote slagvaardigheid bereikt wat betreft prijsvorming, kosten en administratieve afhandeling. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om snel op veranderende marktontwikkelingen in te spelen.

Onderstaande bedrijfsfilm is een impressie van onze werkzaamheden met betrekking tot exportvee.

 

 

Nieuwsberichten


#trotsopdeboer magazine  De Keizer Vee

#Trotsopdeboer

02-juli-2020 om 9:55

Nieuw magazine #trotsopdeboer is uit! Niek nam op maandag 22 juni het eerste exemplaar in ontvangst.


Naar het nieuwsoverzicht >>

Maak kennis met de mensen van De Keizer Vee... Lees verder >>

Referenties


Jan & Hermineke Vonk

<font>Al jaren verzorgt De Keizer Vee de verkoop van ons fok- en slachtvee. Correcte afhandeling en een goede prijs die vlot betaald wordt zijn hierbij vanzelfsprekend. Onlangs heeft de Keizer vee ook de aankoop van enkele vaarzen voor ons verzorgd. Ons vertrouwen was zo groot dat we ze ongezien gekocht hebben…. Terecht vertrouwen is gebleken.</font>

"Al jaren verzorgt De Keizer Vee de verkoop van ons fok- en slachtvee. Correcte afhandeling en een goede prijs die vlot betaald wordt zijn hierbij vanzelfsprekend. Onlangs heeft de Keizer vee ook de aankoop van enkele vaarzen voor ons verzorgd. Ons vertrouwen was zo groot dat we ze ongezien gekocht hebben…. Terecht vertrouwen is gebleken."


Familie Schakel

​Na een BSE geval eind 2002, moest al ons vee direct geruimd worden. Via De Keizer Vee hebben we 2 nieuwe veestapels aangekocht, die de basis hebben gelegd voor onze huidige veestapel. Zo kwam Olga 160 als 2e kalfskoe in december 2002 op ons bedrijf. Op 18 juni 2013 hebben we gevierd dat deze inmiddels 12 jarige koe 10.000 kg vet en eiwit heeft geproduceerd!

"​Na een BSE geval eind 2002, moest al ons vee direct geruimd worden. Via De Keizer Vee hebben we 2 nieuwe veestapels aangekocht, die de basis hebben gelegd voor onze huidige veestapel. Zo kwam Olga 160 als 2e kalfskoe in december 2002 op ons bedrijf. Op 18 juni 2013 hebben we gevierd dat deze inmiddels 12 jarige koe 10.000 kg vet en eiwit heeft geproduceerd!"


Maaike Tanis

De Keizer Vee is al jarenlang een zeer betrouwbare partner bij de afzet van onze vaarzen voor de binnenlandse verkoop. Over de goede prijs en snelle afhandeling zijn wij zeer tevreden!

"De Keizer Vee is al jarenlang een zeer betrouwbare partner bij de afzet van onze vaarzen voor de binnenlandse verkoop. Over de goede prijs en snelle afhandeling zijn wij zeer tevreden!"

Certificaten
NBHV CCV Skal bio controle